Де облаштують місця для купання на Водохреща?

2092

19 січня православні та греко-католики святкують останнє різдвяне свято – Водохреща. Здійснити купання й пірнання у Хмельницькому можна буде безпечно і зручно. Для цього у на Південному Бузі облаштували спеціальні зони для здійснення традиційного обряду.

19 січня православні та греко-католики відзначають Водохреще. За старовинною традицією цього дня чимало хмельничани готуються зануритись в крижану воду, адже вважається, що хрещенська вода приносить духовне і тілесне здоров’я. 17 січня, вранці, розпочалась робота з облаштування місць для купання. Працівники КП по зеленому будівництву і благоустрою міста уже вирізали бензопилою ополонки та встановили хрест з льоду. Аби святкове купання було безпечним, хмельницькі рятувальники розповіли хмельничанам про основні правила поведінки на воді в цей день.
Рятувальники розповіли, спеціально відведених місць для купання на Водохреща цьогоріч облаштували п’ять. Чотири з них біля аварійно-рятувальної станції, і одне на протилежному березі поблизу кафе «Малібу». Та як показує практика, не всі люди прислухаються до порад і купаються у Водохреща, де заманеться. Тому продемонстрували – яким чином краще вибиратись з води. За словами досвідченого водолаза, якщо ви провалились у воду, то вилазити потрібно в тому ж місці. Ні в якому разі не плисти до протилежної сторони криги. Опинившись на льоду – повзти або котитись до безпечного місця та чекати на допомогу.
Якщо ж ви побачили, що хтось провалився у воду – одразу телефонуйте у швидку. А тим часом надайте людині першу домедичну допомогу або покличте рятувальників. У місці святкування Водохреща буде організовано пункти обігріву, роздягальні, а також можливість зігрітись гарячим чаєм. Аби мінімізувати ймовірність нещасних випадків тут цілодобово чергуватимуть рятувальники. У разі потреби нададуть медичну допомогу. 

" " " "