Дефіцит чи шалений попит – в хмельницьких аптеках зникли медичні маски.

1296

Товар №1. З полиць хмельницьких аптек зникли медичні маски. У вільного продажу пов’язок практично немає. А от складники, аби зробити її самому, тобто марлю, вату та бинт ще можна придбати. Зріс попит і на антисептики.

Обідня пора. В центральній аптеці міста – середня кількість відвідувачів. В основному купують ліки. Найпопулярнішого товару у продажу тут немає вже близько двох тижнів. І не тому, що маски блискавично розкупили – проблеми із постачанням.

Запитуємо, чи купують хмельничани ліки та засоби профілактики про запас. Як кажуть провізори, антибактеріальні спреї дійсно почали купувати більше.

Ще в одній мережі аптек на час проведення зйомки залишалось кілька масок – їх одразу ж придбали. Коли будуть нові надходження – невідомо.

Тим часом лікарі запевняють – для здорової людини маска непотрібна. Одягати її варто лише у людних місцях, а носити не більше як дві години.

Також Оксана Піддубна додає, руки та поверхні вдома та на роботі треба періодично протирати антисептиками. Але вони мають бути якісні за складом.

" " " "