Дегустація чаю із бакотських трав-родзинка відпочинку на Дністрі

1375

У Староушицькій громаді туристів пригощають цілющим чаєм із бакотських трав. Місцеві переконують, ромашка чи меліса, зібрані на берегах Дністра, мають унікальні смакові властивості. Все завдяки ідеальному грунту, чистому повітрю та сонячному режиму. Наші журналісти побували у підприємця,  у якого смакують чай чи не всі туристи, які приїжджають до берегів Дністра.

Микола Прудивус зустрічає чергову групу туристів. Із задоволенням розповідає про справу свого життя. З квітня до пізньої осені його родина заготовляє лікарські рослини. Тут ромашка, нагідки, меліса, лаванда, ехінацея. За рік вирощують  близько 15 тонн сировини, ще стільки ж купують у населення.

Сировину продають на подальшу переробку. Частина іде на виготовлення фіточаїв, які створють за рецептами старовинних лікарських книг. Рослини власноруч фасують і пропонують туристам.

В обробітку в господаря 10 гектарів землі. На них і вирощують цілющі трави. На маленькій фітофермі працює до десятка людей. Ще сотні мають додатковий заробіток із сусідніх районів, які у сезон допомагають заготовляти трави. За рік на фермі у Миколи Прудивуса побувало сотні туристів.

У планах підприємця створити екопарк лікарських рослин, де можна було б проводити екскурсії для туристів.

 

 

" " " "