День фізичної культури та спорту у Хмельницькому

1272

Нагородження кращих та загальноміська руханка. На центральному стадіоні Хмельницького відзначили День фізичної культури та спорту. Традиційно, його святкують у другу суботу вересня, втім у місті вирішили трішки раніше, бо ж до кінця тижня спортивний захід потрібно провести у кожному куточку області.

Сергій Нагорний прославив Хмельниччину ще у 1976 році. Тоді на літніх іграх у Монреалі він став олімпійським чемпіоном з веслування. Хоча з того часу і пройшло більше сорока років, та як повертався додому спортсмен пам’ятає й досі.

Сучасні спортсмени також не відстають. Так, нещодавно Аня Ковальчук відзначилася на всесвітній гімназіаді.

Без спорту не уявляє себе і Софія Сікорська. Спортсменка зізнається, для неї тхеквондо стало сенсом життя.

За наполегливі старання та до Дня фізичної культури та спорту Софію відзначили грамотою. Ця нагорода, каже дівчина, – стимул працювати ще краще.

Насправді, старається уся федерація. Так, за неповний рік тхеквондисти у спортивний авангард області додали не одну медаль.

Та не тхеквондо єдиним. Хмельниччину за межами країни цього року прославили боксери, веслувальники, легкоатлети та пауерліфтери. Більше п’ятдесяти спортсменів отримали звання майстрів спорту, четверо – майстрів спорту міжнародного класу та ще четверо тренерів стали заслуженими.

Аби відзначити спортивну гордість краю, на центральному стадіоні Хмельницького організували масштабне дійство. До Дня фізичної культури та спорту нагородили кращих з кращих, а потім влаштували загальноміську руханку.

" " " "