День міста і День Незалежності України у Волочиську . Підсумки тижня .

1621

День незалежності, і день міста. Одразу два свята в один день відзначали жителі Волочиська цього тижня. Ще сім років вони вирішили перенести день народження міста на 24 серпня. Відтоді щороку пишно святкують на Центральній площі з ранку до самісінької ночі. Цьогорічне святкування розпочали із відкриття дошки пошани, кавалькади підприємств й організацій краю і частуванням смаколиками. А ввечері на волочищан чекала шоупрограма гідна столиці. За сприяння народного депутата України Сергія Лабазюка, краян розважала Оля Полякова. Як відзначили свято міста й день Незалежності у Волочиську репортаж Підсумків тижня.

Кавалькада найкращих колективів  підприємств, установ й організацій Волочищини  традиційно розпочинає святкування дня міста й дня Незалежності. «Моторсіч», Група компаній Вітагро, Волочиськагро, районна лікарня – кожен по-своєму, та самовіддано працює на благо рідної громади. Не так давно навколо Волочиська об’єдналося понад сорок населених пунктів, тож нині роботи чимало.

Не залишає поза увагою рідне місто народний депутат України Сергій Лабазюк. За його підтримки жителі Волочиська щороку мають справжнє свято.

Волочисці ж відповідають взаємністю – із відкритою душею частують свого благодійника. Тут цінують своїх людей, тож внесок сімнадцятьох жителів міста закарбували на дошці пошани, яку традиційно оновлюють щороку. Пан Володимир, один із них.

Військові, підприємці, вчителі й лікарі  – кожна галузь має  ким пишатися. А тих, хто доклався до перемоги, та побачити її, на жаль, вже не зможе, посмертно вшанували присвоєнням звання почесного громадянина Волочиська.

Кожен із присутніх на святі розуміє, що незалежність України і досі здобувають на сході вояки української армії. Тож побажання у кожного одне – миру і спокою.

І обов’язково здобудемо те, на що заслуговуємо. Адже українці – вперті і працелюбні. Втім, вимагати усього й одразу зрозуміло не можна. Двадцять шість років для країни – надто юний вік, каже генеральний директор Групи компаній «VITAGRO» Петро Лабазюк.

Коли в 1991 році наша держава стала вільною, нині народному депутатові України Сергієві Лабазюку було лише одинадцять років. Парламентар зізнається, пам’ятає які надії тоді покладалися на незалежність. Нині ж ситуацію переосмислив і розуміє, що свобода й воля України залежить від усіх українців і твориться руками кожного.

Кожен із присутніх на святі розуміє, якою ціною Україні дісталася незалежність. Тож день народження своєї держави – свято особливе. Допомагає зробити його радісним і смачним Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми – поруч». Містян та жителів району пригощали справжнім козацьким кулішем та смаженими ковбасками.

Діти бавилися на батутах. А протягом цілісінького дня зі сцени лунали патріотичні пісні та виступали місцеві танцювальні колективи. Люди ж кажуть, це свято дійсно всього українського народу.

А поки на головній площі міста тривали веселощі, на місцевій спортивній арені представники трьох об’єднаних територіальних громад району вирішували – хто вправніше грає у футбол.

Гравці команди Волочиської та Наркевицької територіальних громад кажуть, до гри підходили зважено та вивчали тактику і можливості кожного гравця. Але, переконують, головне не перемога, а те, що саме такі змагання дають можливість розвитку спорту.

Вже з пів на восьму години вечора на місцевому майдані і яблуку ніде було впасти. За сприяння народного депутата України Сергія Лабазюка  до Волочиська завітала запальна  Оля Полякова.

 

 

 

" " " "