День Національної поліції у Хмельницькому . Підсумки тижня .

997

Майже 13 мільйонів викликів на 102, нова служба детективів та патрульна поліція у 35 містах країни. Це лише крихта того, чим можуть похизуватися правоохоронці країни з часу реформування. 4-го липня вони відзначили третю річницю. Не залишився осторонь події і Хмельницький. У нашому місті урочистості пройшли на Майдані Незалежності. Святкування поділили на дві частини – шикування, де нагородили кращих поліцейських, та демонстрація техніки і амуніції. На центральній площі міста святкування Дня Національної поліції не завершилися. Далі день народження правоохоронців перебрався на майданчик навпроти кінотеатру Шевченка та з офіційного формату перейшов у розважальний.

Стільки поліцейських центральна площа міста не бачила, мабуть, ще з часу присяги патрульних, щоправда, цього разу, окрім копів, зібралися усі підрозділи Нацполіції. Подія – важлива – три роки з часу реформування правоохоронної системи. Хмельницькі поліціянти цю дату вирішили відзначити на Майдані Незалежності. Спочатку нагородили кращих з кращих. А потім, кожен з підрозділів демонстрував те, з чим стикається повсякденно. Пан Дмитро, до прикладу, стереже чиюсь власність. Для цього у поліції охорони, саме там працює чоловік, є багато різноманітних приладів. Невеличку частину з них Дмитро показує хмельничанам.

А ось злочинця за слідом практично без проблем знаходить інспектор-кінолог Сергій Вдовін, щоправда не сам, а з чотирилапим другом.

Лабрадор Джерсі також шукає злочинця за слідом. Так як на службі нещодавно, то гучних розкриттів у собаки поки що немає, втім, каже кінолог Микола, усе ще попереду. Щодо Джерсі – працювати з нею суцільне задоволення.

Побачити та навіть скуштувати поліцейську кухню з середини – лише одна локація святкування. Інша – урочисте шикування. Там відзначали кращих з кращих. Свою нагороду, до прикладу, отримав Ігор Васильович. Правоохоронній діяльності він присвятив немало-небагато 28 років.

Нещодавно офіційно призначений головний патрульний області Олег Роо також отримав відзнаку. Це, каже коп, не особиста заслуга, а командна.

За службу віддану та важку відзначили кілька десятків тих, для кого служити та захищати – не принцип на папері, а життєве гасло. А загалом на центральній площі міста святкування Дня Національної поліції не завершилися. Далі день народження правоохоронців перебрався до кінотеатру Шевченка та з офіційного формату перейшов у розважальний.

Майданчик навпроти кінотеатру Шевченка перетворився у справжнє поліцейське містечко. Усю досить немалу територію поділили на кілька локацій. Так тут прижилися службові авто, фотозона, куточок творчості та «жива бібліотека». А ще усіх охочих навчали веловодінню. Для цього велопатрульний Олександр Данюк навчальний майданчик поділив на дві частини.

Від велосипедів до бойових мистецтв. Трішки далі від велозони усіх охочих навчали азам тактичної підготовки, а вже опанувавши елементарні прийоми, кожен міг викликати на поєдинок самих учителів.

А ще для усіх, хто за три роки так і не зробили жодного фото з копами, встановили невеличку фотозону. Поруч поліціянти облаштували свою фотовиставку за три роки служби, а також малюнки, де поліція зображена очима дітей. Далі своєю амуніцією хизувалися «торівці».

Кожен з маленьких хмельничан на кілька хвилин міг стати справжнім копом, окрім того прочитати поліціянта як книгу. Це тому, що наступна локація – «жива бібліотека», де замість книг – патрульні, а замість читання – розмова. Далі – куточок творчості. Тут Гнат Васильович разом з онуком Максимом розфарбовують малюнки. До цього, каже дідусь, обнишпорили поліцейське авто та навіть вчилися азам тактичної підготовки.

Та все ж особливе захоплення у маленьких хмельничан викликав патрульний автомобіль. Охочих обнишпорити авто було стільки, що, батькам з їхніми чадами прийшлося ставати у чергу.

Свого задоволення маленький Максим не приховує. Найбільше, зізнається хлопчик, хотів увімкнути поліцейську сирену.

Опісля усіх майстер-класів та екскурсій автівками, були ще вікторини, конкурси та, звісно, подарунки. Саме так – весело та цікаво – хмельницькі поліцейські святкували свій третій день народження.

Іншого святкування, аніж не з містянами, поліцейські навіть не розглядали, адже, переконують, найкраще радість ділити з тими, кого щодня захищаєш.

" " " "