ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ У ТЕОФІПОЛІ

541

У Теофіпольській громаді вшанували подвиг земляків. Вони захищали незалежність і віддали найдорожче – своє життя. Матері і дружини героїв, їхні сини і доньки, і ті, хто повернувся з війни зібрались на поминальніу літію. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку вони склали шану полеглим.

Василь Яцух один з перших пішов на передову в ті страшні роки війни. На його грудях – ордени і медалі, а в його душі – важкий біль втрати своїх побратимів у боях за незалежність рідної України.

Під дахом храму Покрови Пресвятої Богородиці об’єднались у спільній молитві рідні та близькі воїнів. Разом з ними і голова Теофіпольської тергромади Михайло Тененев. За його словами, люди зобов’язані нести пам’ять про героїв крізь століття.

Благочинний Теофіпольського району ПЦУ отець Василь провів панахиду за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Усі присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Віддали героям шану представники благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка “Ми ПОРУЧ”.

Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.

" " " "