Унікальні знахідки археологів на Хмельниччині꞉ мур замку та нерукотворна печера

Надзвичайно цікаві унікальні знахідки відшукали археологи у Городку.

1154

Під час проведення розкопок вони знайшли  мур оборонної  споруди замку та розкопали нерукотворну печеру давніх часів. А також знайшли сліди хати –мазанки, що датується серединою XVII століття. Крім того, було зꞌясовано, що мурована стіна, яку вважали донедавна нижнім ярусом однієї із замкових веж є насправді  підпірним фундаментом дзвіниці, повідомляє «Городок сіті».

Найбільш несподіваною виявилася для вчених знахідка замкових руїн. Проводячи розкопки, археологи також знайшли  ще й рештки посуду та яму раннього скіфського періоду, що вказують на сліди скіфів на території Городоччини.

Археологи розповідають, що у Городку зроблено таке  унікальне відкриття на яке ніхто не сподівався. Зокрема, керівник археологічної експедиції Павло Нечитайло наголосив, що замок, стіни якого було знайдено у Городку, малювали на картах Боплана та зазначали на картах XVI століття.

Отож у Городоцькій громаді вже працюють над туристичним маршрутом у даному напрямку. Як зазначають у Городоцькій міській раді, у місті, у майбутньому, створять туристичну стежку, яка обꞌєднає фортецю, печеру та дзвіницю. Також у Городку і надалі фінансуватимуть з міського бюджету археологічні розкопки та дослідження, адже це не лише важливе наукове та історичне відкриття, а й іміджева складова міста.

" " " "