Ансамблю танцю «Веснянка» Хмельницької ЗОШ №24 присвоєно звання “Народного художнього колективу”

Ансамбль танцю «Веснянка» створено у Хмельницькій ЗОШ №24 у 2000 році

1201

Він є багаторазовим володарем Гран‒прі  фестивалів та конкурсів як в Україні, так і за її межами. Неодноразово учасники ансамблю брали участь у фольклорних фестивалях  у Польщі, Македонії, Греції, Чорногорії, Болгарії, Туреччині, на острові Тайвань.Ансамбль є членом української секції СІОФФ та автором ідеї проведення у Хмельницькому Міжнародного фестивалю‒конкурсу народної хореографії ім. Володимира Глушенкова.

Нині «Веснянка» обꞌєднує 120 учасників, віком від 4 до 16 років. Це ансамбль  і підготовча студія при ансамблі. Керує ансамблем лауреат міської премії ім. Б. Хмельницького, член Національної хореографічної спілки України, заступник голови творчого осередку НХСУ в Хмельницькій області – Валентина Мандзій, керівником студії є Євген Мандзій

Указом МОН  колективу присвоєно почесне звання « Народний художній колектив». Це звання присвоюється ( підтверджується) творчим колективам, які мають почесне звання «Зразковий художній колектив» та мають плідні напрацювання протягом 10 років, мають високий художній рівень виконавської майстерності та роблять вагомий внесок у справу поширення та примноження надбань національної культури, мають значні досягнення на всеукраїнських та міжнародних мистецьких заходах.

 

 

" " " "