ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ

335

Герої не вмирають. У Хмельницькому відзначили День пам’яті захисників. На Майдані Незалежності зібралися десятки містян. Це – волонтери, ветерани російсько-української війни та перші особи області. Вони поклали квіти та помолилися за тих, хто у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України віддав найцінніше – життя.

29 серпня – День пам’яті захисників України. У цей день в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. За офіційними даними це – 366 українських бійців. Серед загиблих – воїни, родом й з Хмельниччини. Віддати шану їм прийшло чимало хмельничан – як пересічних, так і найближчих – матері, дружини, діти, бойові побратими. Серед них і Євгеній. Хлопець – учасник бойових дій, зізнається, важко згадувати ті дні запеклої битви.

До стели пам’яті приносять квіти, зокрема і соняшники, які стали символом Іловайської трагедії.

Заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак в руках тримає не соняшники – хризантеми. Певен, головне не квіти, а пам’ять про тих, хто віддав життя за мирне небо над Україною.

Після спільної поминальної молитви усі присутні вирушили до кладовища у мікрорайоні Ракове на панахиду за загиблими героями.

 

" " " "