День пожежної охорони відзначають в Україні

697

Щодня вони ризикують у боротьбі з вогнем та надзвичайними ситуаціями, тим самим відстоюють людські життя.  Вони першими гасили Чорнобильський реактор, вони постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій.

День пожежної охорони нині відзначають в Україні. Це свято дюдей, які готові прийти на допомогу тим, кого спіткало лихо вогняної стихії. Які без вагань, ризикуючи власним життя, захищають життя та здоров’я інших. Вітали ветеранів-вогнеборців в головному управлінні з надзвичайних ситуацій області.

В урочистому залі зібрались ветерани-пожежники. Ті, хто брав участь у становленні пожежної охорони в Україні та у Хмельницькому зокрема. Леонід Федорович віддав пожежній охороні 37 років життя. Каже, коли починали працювати, для роботи були мінімальні умови. Тому все будували та налаштовували власними силами. Порівнюючи пожежну охорону та нинішню службу з надзвичайних ситуацій, пан Леонід зазначає, сьогодні у рятувальників роботи набагато більше.

Пан Ростислав пожежником пропрацював 25 років. Довелось йому гасити і ректор після катастрофи у Чорнобилі. Чоловік згадує, в ті часи не було навіть елементарного спорядження.

Роздивляючись сучасну техніку на виставці, яку влаштували спеціально до свята, пожежники-ветерани не стримували захоплень. Продемонстрували ветеранам і професійні вміння молодих вогнеборців. А ще до привітань долучились найменші хмельничани, вихованці місцевих дитячих садочків. Для пожежників дітлахи власноруч виготовили листівки та невеличкі сувеніри.

 На завершення святкування керівництво управління з надзвичайних ситуацій відзначило ветеранів подарунками та подяками.

" " " "