Стань донором – подаруй краплю надії!

853

Студенти національного університету, представники влади та закладів охорони здоров’я обговорили проблематику донорства за круглим столом.  Вже два роки поспіль молодь вишу систематично здає кров для порятунку інших.  Тож закликають до благородної справи й інших.

Стань донором – подаруй краплю надії! Саме так назвали свій проект студенти Хмельницького національного університету. За період його  існування , а це два роки, студенти  закладу  здали  75 літрів крові.  Ангеліна Король  навчається на 4 курсі і є почесним донором вишу.  Скільки разів здавала дорогоцінні краплі крові, дівчина  вже й не пам’ятає. Зізнається, на таку благородну справу її надихнув  батько.

Таких  як Ангеліна у національному університеті  більше ніж сотня. Один раз на тиждень група студентів планово йде  на здачу крові. Крім того, завжди відгукуються, коли хтось звертається по допомогу.  Проте, як зазначає  головний лікар Хмельницької обласної станції переливання крові Ярослав Столяр, кількість донорів  з кожним роком  зменшується в рази.  А  люди найчастіше реагують на такі прохання,  коли допомоги потребує хтось з рідних та знайомих.

Усе це  – наслідки  недостатньої  пропаганди донорства та   правильної  інформації.  Але найбільша проблема  полягає у відсутності цільової програми розвитку  на загальнодержавному рівні.

Відтак, аби привернути увагу  суспільства  до  донорства та показати, що досить часто  життя іншої людини залежить саме від нас та нашої свідомості, студенти вишу вже котре організували круглий стіл.   На нього запросили представників влади та медиків.  Долучились до обговорення і помічники народного депутата України Сергія Лабазюка.   Вони пообіцяли допомогти у розробці програми, а кращих студентів-донорів нагородили грамотами та подарунками

" " " "