День села Бережанка .

1377

 У Бережанці відзначили День села. Творчі колективи, талановиті діти розважали публіку українськими піснями, віршами та танцями. А біля імпровізованої сцени під відкритим небом розгорнули польову кухню.

На майданчику біля Бережанської школи облаштували залу під відкритим небом. Поступово сюди сходяться жителі села. Вони спілкуються, фотографуються та вітають один одного зі святом. Нині тут відзначають День села.

А це колектив «Любисток». Вони приїхали з сусідніх Педосів. Перед концертом гурт просто під дощем репетирує пісню. Аби на сцені, під час виступу, заспівати якнайкраще.

Артисти розповідають, Бережанка та Педоси – одна дружня родина. Тож часто приїздять до сусідів із музичними вітаннями.

Перша згадка про населений пункт датується сімнадцятим-вісімнадцятим століттям. Тоді місцеві заготовляли деревне вугілля. Сьогодні Бережанка – це невеличке село у Чорноострівській ОТГ зі своїми звичаями. Тутешні господині добре знають традиційні рецепти короваїв та техніки вишивки. Староста села розповідає, пишаються тутешніми осередками культури, освіти та релігії. Разом з тим, спільно з громадою напрацьовують нові плани.

 Такі свята – це черговий доказ того, що українські традиції  та культура – живі, переконаний народний депутат України Сергій Лабазюк. Він привітав мешканців села та вручив подарунки для громад Бережанки та Педосів.

А поблизу імпровізованої сцени розгорнули польову кухню, де присутніх частували смаколиками.

" " " "