День селища відзначили у Війтівцях .

1061

 День селища відзначили у Війтівцях, що на Волочищині. До свята підготували насичену програму. Як і годиться, масові гуляння тривали до пізнього вечора.  

Біля Війтовецького Будинку культури духовий оркестр зустрічає гостей урочистим маршем. Просто під відкритим небом тут облаштували сцену та залу. Так у Війтівцях відзначають День селища.

 Нині при тутешньому БК, якому виповнюється 55 років, діє чимало колективів. Культурними здобутками своїх земляків тут пишаються та роблять все можливе, аби розкривати таланти. До свята місцеві артисти підготували чимало виступів. Як традиційних, українських, так і сучасних, запальних. Концерт, як і годиться, організовували всією Війтовецькою громадою.

 Перша згадка про Війтівці датується серединою 19 століття. Тоді на цьому місці була залізнична станція. Статус селища міського типу отримали у 1972 році. А сьогодні це – центр Війтовецької обєднаної територіальної громади. Голова ОТГ розповідає про останні здобутки. А їх за останній рік чимало. Серед них – будівництво амбулаторії та  модернізація школи.

 Ігор та Наталія – молоде подружжя. Зазначають, своє майбутнє бачать у Війтівцях.

Привітав війтівчан і народний депутат України Сергій Лабазюк. А ті, хто робить внесок у розвиток селища, отримали подарунки.

 Окрім концертної програми, облаштували міні-ярмарок. А поруч на відкритому вогні смажили смаколики, якими частували всіх охочих. За українською традицією гостей також пригощали короваєм. Свято вдалося,  переконують присутні. А яскраві  емоції та враження залишаться надовго.

" " " "