У Летичеві відбувся фестиваль народної творчості

1665

«Подільський витязь – Устим Кармелюк». У Летичеві відбувся фестиваль народної творчості. Влаштували дійство в урочищі «Кармелюкове крісло», що в селі КУдинка. Це місце обрали не випадково. За легендами, саме тут Устим Кармелюк перепиняв багатих, забирав у них майно або гроші та віддавав бідним. У честь народного героя кудинчани і влаштували фестиваль.

Неймовірна природа, славетна історія та ще й народні гуляння. Летичівська ОТГ фестивалить. Громадівці організували перший фестиваль народної творчості «Подільський витязь – Устим Кармелюк». Влаштували дійство в урочищі «Кармелюкове крісло», що в селі Кудинка.

У честь народного героя кудинчани і влаштували фестиваль. Попередньо написали проект та виграли у конкурсі «Малі міста – великі враження». Тож, народне дійство профінансували і держава, і громада.

На гостину до себе кудинчани запросили усю громаду. Пофестивалити з’їхалися колективи і з сусідніх областей.

Приїхали навіть гості з села Кармелюкове, що на Вінничині. Саме там народився Устим Кармелюк. Є у населеному пункті музей Подільського витязя. Частину експонатів музейники привезли на фестиваль у Кудинку.

До того ж, фестиваль має ще одну ціль. Це – популяризація народних пісень, українських танців та національного вбрання.

І третій компонент свята – позиціонування громади як туристично привабливої, а до того ж гостинної. Останнє господарі дійства підтвердили. Усіх гостей частували смаженим м’ясом, грибною юшкою та смачними напоями. Тетяна Кукуріка, Роман Судаков. Головні новини Хмельниччини.

 

" " " "