День Святого Миколая.

814

700 подарунків знайшли своїх адресатів. У день Святого Миколая діти прокидаються і з нетерпінням шукають подарунки під подушками. Та, нажаль, не кожна дитина має таку можливість через низку обставин. Аби свято відчули усі – ще з 2012 року у благодійному фонді «Карітас» започаткували акцію «Листи до Святого Миколая». З того часу благодійники збирають потаємні бажання дітей, які втілюють у життя пересічні дорослі.

Помічники Святого Миколая побували у Хмельницькому районні. Щоб отримати бажаний подарунок, дітки усього краю ще за тиждень починають писати свої листи Чудотворцю. На звичайних сторінках вони розповідають про свої бажання та мрії, і сподіваються, що вони неодмінно збудуться.

Цього року до благодійного фонду «Карітас» з Ізяславського навчально-реабілітаційного центру надійшло понад 100 листівок. Їх відсортували та передали простим людям, які вирішили допомогти. Ті, отримавши листівку, збирали дитячі мрії до подарункової коробки. А соціальні працівники фонду доставляли їх зазначеним адресатам.

Акцію «Листи до Святого Миколая» започаткували ще шість років тому. Серед дітей вона користується неабияким попитом, адже це свято тепла, добра і людяності, чого так не вистачає у буденному житті.

З кожним роком популярність цього передноворічного дійства зростає, бо люди дедалі частіше повертаються до старовинних традицій – розповідає Отець Володимир.

" " " "