День вишиванки: що готують у Хмельницькому?

1089

День вишиванки – час України. Щороку у третій четвер травня мільйони українців по всьому світу відзначають День вишиванки. Традиційно до святкувань долучається і Хмельницький.

17-го травня мільйони українців по всьому світу відзначатимуть День вишиванки. Традиційно до святкувань долучається і наше місто.

Святкування розпочнуться з самісінького ранку та з наймолодших хмельничан. Свої перші вітання прийматимуть новонароджені у вишиванках.

Далі святкування перебереться на центральну площу міста. Там понад півтори тисячі містян у вишиванку одягнуть усю область.

Ще однією колоритною локацією стане глядацька зала міського будинку культури. Там учні молодшої школи змагатимуться у конкурсі «Міні пан та пані вишиваночки».

З будинку культури вишиване дійство знову перенесеться на майдан Незалежності. Цього разу він замайоріє кількома десятками повітряних зміїв.

А десертом святкового дійства стане традиційний перегляд фільму просто неба у вишиванках. На стадіоні Хмельницького національного університету відкриють цьогорічний сезон вуличного кіно та покажуть «Сторожову заставу».

До колоритних святкувань може долучитися кожен з містян. Для цього потрібно одягнути вишиванку на роботу, у садочок, школу чи університет.

" " " "