Депутати прийняли зміни до перспективного плану Хмельницької області.

1381

На останній сесії обласної ради депутати прийняли зміни до перспективного плану. Тож на Хмельниччині очікується  створення 62 територіальних громад. В цілому внесли зміни до 12 районів. На черзі  – затвердження зміненого перспективного плану Кабінетом міністрів України.

Проект перспективного плану формування території громад Хмельницької області прийнято на дев’ятнадцятій сесії. Рішення обранцям далося нелегко, у залі двічі поверталися до його обговорення, адже представники районів  вносили свої пропозиції до утворення громад. Деякі населені пункти, при  затвердженні переспективного плану у 2015 році, не виявили ініціативи до об’єднання.

В процесі проведення реформи децентралізації  зміни до затвердженого Кабінетом Міністрів України переспективного плану вносилися 3 рази. Зараз в області налічується 41 територіальна громада, що займає більше половини території області.

Вже з травня, завдяки прийнятому Закону, громади можуть приєднуватися до міст обласного значення.

Як зазначили у Центрі розвитку місцевого самоврядування, теперішній варіант перспективного плану – це результат обговорень та побажань  громад, сільських рад та депутатів. Тож, згідно прийнятого документа, в області очікується 62 тергромади.

" " " "