Депутати сварились через райони – на 33–ій сесії засідали довго

1270

Засідання чергової сесії облради розтягнулось у часі. Усе через  новий поділ на райони. Районні делегації просили обласних обранців підтримати звернення до Кабміну та Верховної Ради. Серед  противників утворення нових районів – ярмолинчани та славутчани. Їхні делегації приїхали під стіни адмінбудинку.

Депутати – за робочими місцями, представники громад – у залі. Такий інтерес до сьогоднішнього засідання – через  нове районування території. Ще до сесії на засідання комісій приїздили делегації з районих центрів – Славути, Городка,Ярмолинець. Останні навіть перекривали дорогу, бо не хочуть до Дунаєвець.

А місцева громада Славутчини активно відстоює свій район. Напередодні там провели віче – 6 громад цього краю за те, щоб зберегти адміністративний центр.

Не хоче до Шепетівки і Берездівська громада. Як каже голова, географічно їм вигідніше до Рівного, проте у Славуті розвинена економіка.

Найемоційніше з трибуни виступав міський голова Славути Василь Сидор. З першого разу звернення  до Кабміну та Верховної ради про збереження Славутського району обласні депутати не підтримали.

Як кажуть депутати у залі, головне рішення про створення районів – за Верховною Радою.

Громади вимагають, аби при формуванні нових районів їх думку врахували. Тож хочуть відтермінувати реформу до того часу, поки не пройде її широке обговорення.

На засіданні заслухали представника парламенту.Олексій Жмеренецький каже, паралельно із адмінреформою будуть прийматись зміни до бюджетного кодексу.

У попередньому проєкті, каже нардеп, на Хмельниччині фігурує 5 майбутніх районів. Проте, є ймовірність , що їх буде три. Та поки більшість не домовилась із опозицією.

" " " "