Держава посилила відповідальність боржників аліментів

928

Чужих дітей не буває… Верховна Рада посилила відповідальність боржників аліментів. Нардепи проголосували одразу за три закони з пакету «Чужих дітей не буває. Частина 2». Перша частина діє від лютого цього року. Тоді батькам-боржникам заборонили виїздити закордон, користуватися автомобілем чи зброєю й, відповідно, полювати.  Частина друга посилює покарання:  сума боргу зростатиме, боржників не допускатимуть до крісла керівника чи до виборів а за ухилення від суспільно-корисних робіт наступатиме кримінальна відповідальність. Але поруч із батогом, держава пропонує і пряник.

Понад вісімдесят мільйонів за півроку… Стільки коштів повернула Виконавча служба Хмельниччини дітям, батьки яких боргували їм аліменти. Це на двадцять мільйонів більше,  аніж минулоріч. Держвиконавці кажуть – завдяки лютневому закону «Чужих дітей не буває». Тепер Верховна Рада ще більше посилила відповідальність боржників аліментів.

Крім того, зросла і мінімальна сума самих аліментів. Так тисячу п’ятсот п’ятдесят дев’ять гривень сплачуватимуть на дитину до шести років, тисячу дев’ятсот сорок чотири – до повноліття. А з першого грудня сума підвищиться ще на сотню гривень. Особливо не пощастить боржникам-держслужбовцям чи депутатам.

А ще боржників не питатимуть дозволу на виїзд дитини закордон. Та не все батогом єдиним. Держава заохочуватиме відповідальних батьків – грошима, які вони витратили на навчання своїх чад.

А ще держава даватиме гроші – прожитковий мінімум на утримання хворих дітей, які ще не мають посвідчення про інвалідність.

 

" " " "