Державна допомога роботодавцям під час карантину

1050

Грошова підтримка на карантині. З початку квітня держава почала виплачувати допомогу із  часткового безробіття малому та середньому бізнесу. Право на неї мали роботодавці, які скоротили або зупинили свою діяльність. Вони у 30-денний термін подавали необхідні документи та кожен з їх працівників отримував суму, яка не перевищувала мінімальну зарплатню. З кінця травня набули чинності важливі зміни у законодавстві.

2/3 тарифної ставки окладу, втім не більше мінімальної заробітної плати. З початку квітня таку суму держава виплачує малому та середньому бізнесу. Єдине, право на допомогу мають лише ті підприємці, які скоротили або зупинили свою діяльність на період карантину.

Сумісники теж не мають права на допомогу. Всі інші можуть отримати кошти. На Хмельниччині, до прикладу, правом на відшкодування скористалися понад 200 підприємців.Половині служба зайнятості вже перерахувала гроші, це майже 2 мільйони гривень. Фактично майже 1400 працівників отримали хоч якусь допомогу на карантині.

Правом на допомогу скористалося підприємство пана Ігоря. Він – представник одного з перевізників. На карантині компанія не працювала, втім майже півсотні робітників отримали кошти від держави.

На Хмельниччині таких підприємств близько 9 тисяч. Усі вони можуть направити пакет документів у службу зайнятості та отримати допомогу. Тим більше, що з кінця травня терміни подачі збільшили.

З кінця травня набули чинності ще дві важливі зміни. Перша – допомога із часткового безробіття не оподатковується. Друга – право на допомогу тепер мають не лише представники малого та середнього бізнесу, а й фопи, щоправда механізму виплати їм коштівпоки що немає.

 

" " " "