Децентралізація підвищила рівень влади на місцях

911

Децентралізація підвищила рівень влади на місцях. Про це одноголосно заявили очільники області під час відзначення дня місцевого самоврядування. Нині на Хмельниччині успішно діють тридцять три об’єднані територіальні громади і ще шість чекають на вибори, що відбудуться наприкінці цього місяця. За два роки тільки на розвиток інфраструктури їм вдалося залучити  понад триста сімдесят мільйонів гривень із державного бюджету. Однак із фінансовими надходженнями додалося й відповідальності.

Вісімдесят років тому на нашій території утворили область. Щоправда тоді край носив назву Кам’янця-Подільського. Хмельницькою – область стала аж 54-го року. Нині на території Хмельниччини двадцять районів і тридцять три об’єднані територіальні громади.

Наприкінці року кількість хмельницьких громад зросте ще на шість – вибори до нових утворень пройдуть двадцять четвертого грудня. Таким чином п’ятдесят три відсотка усієї площі нашого краю перебуватиме у розпорядженні ОТГ. Та не все так просто і легко, адже в додаток до грошей, керівництво тергромад отримує і посилену відповідальність.

А тих, хто відповідальності не злякався й подався у місцеве самоврядування нагородили грамотами й подяками і від Прем’єр-міністра, і від облради, і від облдержадміністрації.  Дісталося й журналістам – цьогоріч облрада започаткувала новий конкурс журналістських робіт, присвячених децентралізацій ній тематиці. Беззаперечну перемогу, в одній із категорій отримала Алла Собко.

Наступного року конкурс планують продовжувати, адже реформування місцевого самоврядування буде у розпалі.

 

" " " "