«Дій проти насильства»: у серці Хмельницького влаштували профілактичну акцію.

976

 «Дій проти насильства»: у серці Хмельницького влаштували профілактичний флеш-моб. Біля кінотеатру Шевченка копи збирали долоньки проти агресії та продовжували спілкуватися із містянами. Таким чином в краї завершили загальнонаціональну акцію 16 днів проти насильства. Протягом цього часу поліцейські влаштовували безліч заходів, під час яких розповідали – яким чином вирватися з тенет тирана. Переконують, результати – непогані. Адже до них все частіше почали звертатися жінки, які роками потерпали від своїх благовірних. 

 Ось так – людською мовою, просто і невимушено копи уже 16 днів спілкуються із краянами. Розповідають про домашнє насильство. Що це таке – насправді знають навіть діти.

 Мар’яна каже, щаслива, бо із насильством в родині ніколи не стикалася. Хоча про наслідки знає – дивилась, читала і слухала.

 Поліцейські кажуть, задля того, аби до цього не доходило і проводять профілактичну акцію. Переконують, результати мають непогані. Адже усе частіше отримують звернення від людей, які раніше мовчали. До слова, це – найчастіші випадки виклику спеціальних груп реагування на факти домашнього насильства.

 Можливостей схаменути тирана у копів наразі побільшало. Новий закон розширив повноваження правоохоронців у даній сфері.

 Копи кажуть, контролюють, аби кривдник не з’явився, впродовж дії припису. Якщо приходить – йому не просто виписують адмінпротокол, а притягують до кримінальної відповідальності. Жертві ж допомагають оговтатись і, якщо потрібно, сховатись.

 Копи переконують, зажди готові прийти на допомогу. І просять городян не мовчати. Якщо на вас тиснуть – морально, фізично, сексуально чи економічно – не зволікайте, телефонуйте на 102. Або на загальнонаціональну телефонну гарячу лінію – 116133.

" " " "