В обласній раді розглянули проект бюджету на наступний рік.

723

 У Хмельницькій обласній раді говорили про бюджет на 2020 рік. Складає він понад мільярд гривень. У майбутньому фінансовому документі зменшується медична субвенція. У кошторисі передбачили видатки на протипожежні заходи, чого не було минулого року. 

1 мільярд 113 мільйонів – саме таким буде бюджет області наступного року. У департаменті фінансів порахували – видаткова частина зменшилась на понад 600 тисяч гривень. Серед нововведень – гроші на протипожежні заходи.

 Ще влітку на майдані водії швидких вимагали підвищення заробітної плати. Обласна рада відшукали кошти для премій працівникам. Звернулись посадовці і до міст Хмельниччини, аби ті перерахували хоч якусь частину. Та на співпрацю із областю пішли лише окремі ОТГ.

 Вже із наступного року медична субвенція для області зменшується на 700 тисяч гривень. Під питанням залишається фінансування таких закладів як будинок дитини та бюро судово-медичної експертизи. Держава поки не передбачила на них грошей у повному обсязі. Не всі заклади уклали угоди з національною службою здоровя.

 У 2020 році на медикаменти для швидкої допомоги обласна рада передбачила понад мільйон гривень. Стільки ж піде на реанімаційні заходи. По сто тисяч гривень у кошторисі запланували на придбання слухових апаратів та штучних кришталиків.

 

 

" " " "