Дискримінаційна реклама – як з нею боротися ?

868

Місце жінки – на кухні. Принаймні, це пропагує переважна більшість рекламних роликів. Боротися з дискримінаційними моментами маркетингу в Україні взялися ще у 2011 році. Саме тоді були прийняті норми законодавства та штрафні санкції. Проте, аби просунути свій продукт, рекламодавці вдаються до хитрощів.  Про механізми впливу на подібні явища говорили у Хмельницькому на  тематичному тренінгу.

Зовнішня реклама, відеоролики з оголеними тілами заполонили  вітчизняні  телеекрани та борди. Пропагуючи сексуальну  дискримінацію не лише  жінок, а й чоловіків, рекламодавці захоплюють увагу потенційних споживачів продукції. Боротися з такими явищами в Україні почали у 2011 році , з появою стандартів недискримінаційної реклами. Відтоді  на випадки звернень  громадян з’явилися дієві механізми реагування.  Цьогоріч  було зроблено більше десятка експертних висновків для рекламодавців.

Вже традиційно у Хмельницькому проводиться тренінг для маркетологів задля визначення критеріїв дискримінаційної реклами.

Більше сорока учасників за круглим столом  у  ХНУ обговорили способи попередження проявів дискримінаційної реклами, адже часто боротьба з недобросовісними маркетологами  лише їм на користь.

На відвертий сексизм у рекламі  у сучасному суспільстві бурхливо реагує молодь.  Адже кожен ролик чи плакат несе і соціальну складову.

Хмельницький став сьомим містом в Україні, де відбувся подібний захід. Адже обмін досвідом місцевої влади та експертів  покращує ефективність боротьби з дискримінаційною рекламою.

 

" " " "