ДІЯРУ дала “зелене світло” другому енергоблоку ХАЕС

Після планово-попереджувального ремонту другий енергоблок Хмельницької атомної електростанції готовий для експлуатації

874

Після нещодавно проведеного планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці ХАЕС експерти з Державної інспекції ядерного регулювання України  підтвердили його готовність до експлуатації. Відповідне повідомлення з’явилося на офіційній сторінці інспекції в соціальній мережі “Фейсбук”.

В ході проведених робіт був вжитий комплекс заходів для підвищення безпеки під час роботи енергоблоку, а також модернізовано ряд ключового обладнання. Перевірка реактора на стійкість до перевантаження активної зони була проведена вчора, дев’ятого лютого. Результати показали повну готовність об’єкту.

«Готовність енергоблоку №2 ХАЕС до пуску після планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони реактора розглянули 9 лютого 2021 року. За результатами розгляду інформації прийнято рішення про видачу окремого письмового дозволу на пуск ядерної установки енергоблоку № 2 Хмельницької АЕС після проведення планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони», – відзначили в Держатомрегулювання.

Читайте також: Через люті морози приблудні коти можуть спровокувати серйозну аварію на ХАЕС, – деталі

Таким чином очікується, що енергоблок №2 Хмельницької АЕС буде пдключений до мережі вже 15 лютого.

Робота в режимі СРМ дозволить зменшувати обсяги поставок електроенергії в ОЕС в години її низького споживання, мінімізуючи таким чином негативний вплив на роботу енергоблоків АЕС балансових обмежень в енергосистемі.

" " " "