Дні Індії у Хмельницькому.

1051

Книга, танці та кіно. Вихідними у Хмельницькому відбувалися Дні Індії. Організатори прагнули краще познайомити хмельничан із культурою та традиціями країни. Із філософією та релігійними відмінностями містян ознайомив Посол Індії МанОдж КумАр БхАрті.  Він презентував власну книгу «Індійська філософія крізь призму сучасної науки».

Вихідними у Хмельницькому вирували Дні Індії. Розпочалися вони з презентації книги індійського Посла Маноджа Бхарті. Написана ним праця розповідає про філософію та ментальність індійської культури.  Її він писав, коли вже кілька років проживав на території України. Зізнається, ідею створення виношував 45 років.  Та й написана вона для українців, які збираються подорожувати Індією.

Такими словами, як йога чи медитація, українця вже не здивувати.  У книзі письменник розповідає свій шлях до астрального тіла. Та наголошує, для кожної людини існує свій індивідуальний шлях.

У другій половині дня містяни занурилися у світ індійського танцю.

Танцювальний колектив виконав три танки у різних стилях. Та кожен із них має одну характерність – рухи танцівниць розповідають історію.

Вбрані дівчати були у традиційний індійський одяг. Костюми складаються із блузи та яскраво розшитого сарі, що відповідає стилю танцю бхарата – натьям. Опановувати його елементи потрібно не один рік. В Індії саме цей танок вважається найвищою майстерністю.

" " " "