Добудова другої нитки Чернелівського водогону.

1095

Поблизу Хмельницького продовжують будувати другу нитку Чернелівського водогону. Будівництво об’єкту стартувало ще у 2007 році. Зараз підрядник працює на 18-му кілометрі – це трохи менше від половини протяжності  труби.

Про необхідність будівництва другої нитки Чернелівського водогону  у місті говорять давно. Водозабір на Красилівщині забезпечує обласний центр водою на 95 відсотків.  Стартували  будівельні роботи у 2007 році– за цей час вдалося побудувати майже половину від запланованого. Загальна протяжність  водопроводу – 34 кілометри.

Друга нитка водогону передбачає використання склопластикових труб діаметром 1 метр. Закордонні комплектуючі  позначились на вартості об’єкту, проте дозволяють зберегти якість  при перекачці питної води. За 30 мільйонів гривень підрядник збудує 2 кілометри водогону, тут  передбачене  оснащення камер. Вони дадуть змогу оперативно усувати поломки в разі пошкоджень водогону.

Експлуатація нового водопроводу дасть змогу економити енергоносії. Для завершення будівництва потрібно прокласти трубу ще на 14 кілометрах. Підрядник запевняє : будуть гроші, буде й робота.

 

 

" " " "