Добудова ХАЕС: у Хмельницькому збирали думки щодо можливого будівництва 3 та 4 реакторів.

872

У Хмельницькому збирали думки щодо можливого будівництва 3 та 4 реакторів на ХАЕС. З ініціативою проведення міні-громадських слухань у обласному центрі виступив Хмельницький енергетичний кластер. Там переконані, доцільність зведення таких – потенційно небезпечних для екології об’єктів обов’язково треба погоджувати з населенням, причому чим раніше, тим краще.

Про добудову 3 та 4 реакторів на ХАЕС говорять роками. Довгий час далі розмов питання не рушило. А, от, у липні Кабмін схвалив техніко-економічне обгрунтування будівництва. Представники атомної кажуть, зважаючи на це, уже розробили відповідний законопроект – він поки – на погодженні. Попереду – чимало процедур, які треба пройти для того, щоб розпочати зведення потенційно-небезпечного об’єкту. Головною з них має стати публічність, переконують організатори обговорень.

Представники ХАЕС натомість переконують, думки людей щодо добудови реакторів вже збирали – правда ще в 2011-му і лише в Нетішині. Там, кажуть, громада нічого проти не має.

Бути 2 реакторам чи не бути зрештою мають вирішувати на державному рівні, додають представники ХАЕС. Переконують, відповідно до законодавства такий проект будуть погоджувати з громадськістю. Правда, з ініціативою слухань мають виступити органи місцевого самоврядування.

 

" " " "