«Docudays UA» з 6-го листопада стартує на Хмельниччині

911

Рівні рівності. Це – цьогорічний слоган фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA». Він – міжнародний. Покажуть сім стрічок виробництва Норвегії, США, Чилі, України. І – мандрівний. Триває від жовтня до грудня у двадцяти двох українських областях. На Хмельниччині покази документалок проти дискримінації демонструватимуть від 6-го по 23-тє листопада.

Це кадри із угорського документального фільму «Жінка у полоні». Стрічка розповідає історію про жінку, котра десять років прожила у трудовому рабстві.

Це – одна із робіт, котрі вже з наступного вівторка зможуть побачити подоляни. Будуть фільми про становище людей із інвалідністю у суспільстві, гендерну нерівність та про дискримінацію потужних багатих країн маленьких бідних, де люди не можуть скористатися своїми правами. Як, наприклад, в Україні.

Мета  фестивалю просвітницька. Тому, крім самих фільмів, під час показів, правозахисники консультуватимуть з тих чи інших питань.

Розпочнеться фестиваль 6-го листопада й триватиме до 23-го. Мандруватимуть стрічки районами області.  Знайти розклади сеансів можна на сайті «Подільської правової ліги».

" " " "