«Домашня опіка» від «Карітасу»

956

Подарувати частинку тепла. З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку благодійники «Карітасу» привітали своїх підопічних. Так, вони завітали до осель більше двох десятків переселенців з Донбасу, про яких турбуються в межах проекту «Домашня опіка». Це соціальна програма покликана допомагати самотнім літнім людям – і морально, і матеріально.

Так, щодня соціальні працівниці – Олена та Ольга – навідують своїх підопічних. Вони допомагають їм по господарству, приносять ліки та харчі.  Утім найголовніше – підтримують стареньких морально.

85-ти річна пані Ганна приїхала до нас Луганська. З дому жінку вигнала війна.

Бойові дії на Донбасі змінили життя і пана Генадія. Він з окупованої Горлівки.  Нині мешкає в одному з гуртожитків Хмельницького.  Чоловік втратив ногу, тож самостійно піклуватися про себе не може.

Таких переселенців, які потребують опіки вдома, у Хмельницькому більше двадцяти.  Про усіх дбають в благодійному фонді «Карітас».  Там діє соціальний проект, що покликаний допомагати літнім людям з обмеженими можливостями.

Загалом, соціальний проект «Домашня опіка» працює у дванадцятьох містах України. У Хмельницькому цю програму реалізовують вже майже рік.

Нині благодійники привезли презенти – пакунки з провізією. Так, символічно, у «Карітасі» вітають своїх підопічних з Міжнародним днем людей людей похилого віку.

" " " "