У Полонному про дороги дбають усією громадою

753

З миру по нитці. У Полонному про місцеві дороги дбають усією громадою. Нещодавно тамтешні активісти за власний кошт намалювали пішохідний перехід. Він – поки що єдиний у місті, який видно, бо ж інші позатиралися, а свіжої фарби не бачили давно. Нова розмітка – унікальна. Вдень вона збирає сонячні промені, а вночі світиться. Освічувати дорогу тамтешнє маркування зможе до восьми годин. Окрім пішохідного переходу, полончани взялися і за дороги. Кілька тижнів громадські активісти оббивали пороги владних кабінетів, писали десятки звернень і таки домоглися свого. Одну з вулиць, де були яма на ямі, таки залатали.

Ще кілька тижнів тому у Полонному усі пішохідні переходи були ось такими. Стару фарбу практично не видно, а новою і не пахне . На дорожні обновки у міській казні грошей карма, тож наносити свіжу розмітку взялися тамтешні активісти.

Нову розмітку тамтешні активісти намалювали за власний кошт. Нині пішохідний перехід, як біла ворона, бо ж поки що єдиний у місті, який насправді видно.

На все про все, каже пан Віталій, витратили три тисячі гривень. Виявляється, саме стільки вартує безпека полончан.

Окрім пішохідного переходу, активні полончани взялися і за дороги. Так, пан Віталій каже, кілька тижнів оббивав пороги владних кабінетів, написав десятки звернень до поліції і таки домігся свого. Одну з вулиць, де були яма на ямі, таки залатали.

Тепер, каже громадський активіст, у його місті стане трішки безпечніше, принаймні на одній вулиці – точно.

Тож надалі, сподіваються активісти, безпечних доріг у Полонному побільшає, як і видних пішохідних переходів.

" " " "