«Марш за права тварин» у Хмельницькому

752

Як старші менших захищали… Хмельницький долучився до «Маршу за права тварин», який пройшов одночасно у понад двадцяти обласних центрах України. Більш як сотня містян разом із своїми домашніми тваринами зібралися на майданчику перед кінотеатром Шевченка, і звідти рушили на майдан Незалежності. Там підписали спеціальний меморандум.

Це – Анна. А це її – Принц. Золотистий ретрівер ззовні чималий, та, за словами його власниці, найдобріший у світі пес.

І, навіть діти, розуміють – тварини заслуговують на любов, а не на жорстокість. Тихон, наприклад каже, зло повертається бумерангом.

Із мопсами, хаскі і безпородними улюбленцями понад сотня хмельничан рушила від майданчику поблизу кінотеатру Шевченка до майдану Незалежності.

Втім, вимоги маршу значно ширші, ніж шанобливе ставлення до котиків і собачок.

Під цими вимогами підписалися більш як сотня хмельничан. Організатори заходу переконані, це може вплинути на законодавців, адже саме минулорічний марш спричинив посилення відповідальності за жорстоке поводження із тваринами. Тепер, крім адміністративної, з’явилася і кримінальна.

Та це мінімальний термін. Максимум – 8 років позбавлення волі. Відповідальність є. Ще залишилося людям повідомляти поліцію, коли бачать знущання над твариною. Часто чотирилапі самі себе захистити не можуть.

" " " "