ДОМАШНЄ НАСИЛЛЯ

377

Звернути увагу на дітей. В рамках акції “16 днів проти насильства” правоохоронці запросили педагогів міста для діалогу. Його метою стало збільшення випадків насилля над дітьми. Правоохоронці закликають вчителів звертати увагу на стан учнів, аби завчасно виявити та попередити біду. На що слід звернути увагу та як реагувати вчителям у разі виявлення фактів насилля?

За статистикою жертвами насилля стають не лише дорослі, а й діти. Працівники патрульної поліції спільно із соціальною службою у справах дітей вирішили організувати для педагогів міста інформаційний захід, в рамках всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”. Педагоги мають навчитися виявляти факти наруги та правильно реагувати на такі випадки.

На думку психологів в першу чергу потрібно звернути увагу на наявність забоїв у дитини. Варто також помічати заляканість. Якщо дитина боязко реагує на найменший шум, або ж здирнулась під час наближення когось, то саме ці фактори мають змусити вчителя бити на сполох.

Якщо педагог все ж дізнався про насилля у сім’ї, то він зобов’язаний спочатку обговорити цю проблему із батьками із залученням психолога. Якщо батьки не йдуть на контакт, про факти насилля потрібно повідомити поліцію та службу у справах дітей.

За 2021 рік правоохоронці зафіксували 28 звернень щодо вчинення насильства над дітьми. Працівники поліції вірять, завдяки кращій поінформованості суспільства кількість випадків зменшитьься.

" " " "