ГРОМАДСЬКИЙ ПРОЄКТ

519

24-х переможців Громадського Проєкту Бюджеті Участі визначили в міській раді. Вперше цього року їх розділили на 6 категорій, тим самим дозволили громадам долучати більше своїх ідей. Також додатково визначили ще 2 проєкти, 1 з яких відкликали.

Протягом 2-х тижнів тривало голосування за проєкти у Бюджеті Участі. IЗ 60-ти заявлених переможцями у конкурсі стали 22. Додатково визначили ще 2 проєкти. Вони набрали рівну кількість голосів – 118. Депутати у складі комісії одностайно проголосували за проєкт Активні настільні ігри. Тож скоро у підліткових клубах Міського центру з’являться нові столи для аерохокею.

Саме голосування зазнало змін. Хмельничани залишали свій голос за допомогою електронного підпису. А ще вперше усі проєкти поділили за шістьма галузями. Це освіта, медицина, культура та туризм, соцзахист і молодіжна політика та житлово-комунальне господарство. На кожну з галузей міськрада виділила по 500 тис. грн.

Конкурсна комісія висунула декілька питань щодо змін у Бюджеті Участі. Одне з них стосується галузі освіти. Йдеться про те, щоб у наступному році свої проєкти крім шкіл подавали громадські освітні організації.

Тепер обрані проєкти доопрацюватимуть депутати міської ради.

" " " "