Дорога М-12 на Хмельниччині: турки побудують її вже до кінця року

В "Укравтодорі" пообіцяли, що турецька компанія добудує на Хмельниччині дорогу, яку не добудували китайці

2615

“Укравтодор” домовився з турецьким підприємством про завершення будівництва дороги у Хмельницькій області, яку, свого часу, не спромоглися добудувати китайські партнери.

У поточному році на Хмельниччині планується завершення реконструкції траси М-12, що проходить від   Голоскова  до кордону з Вінничиною. Про це повідомив очільник Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков.

Чиновник дав таку обіцянку  сьогодні, 4 травня, у ході зустрічі з главою держави Володимиром Зеленським, який перебуває з робочим візитом на Хмельниччину.

При  цьому Кубраков підкреслив, що цей проект є дуже, так би мовити, “багатостраждальним”. Це пов’язано з тим, що три роки тому одна компанія з Китайської Народної Республіки  вже бралася за реконструкцію М-12, але, очевидно, переоцінила свої можливості та так і не змогла виконати взяту на себе роботу.  Тоді був оголошений повторний тендер, за результатами якого перемогло турецьке підприємство “Онур”. Так, за словами Олександра Кубракова, уже з 1 липня роботи планують відновити.

“Це багатостраждальний проект. Три роки тому його починала китайська компанія, яка не змогла нічого зробити. Ми провели новий тендер, на якому перемогла турецька компанія “Онур”. Проект фінансується за кошти Світового банку і плануємо відновити дорожні роботи з 1 липня”, – наголосив Кубраков.

При цьому чиновник додав, що, якщо все піде згідно плану, то завершення реконструкції цього відрізку автодороги заплановано ще до кінця поточного 2020 року.

" " " "