Центр медико-соціальної реабілітації запрацював у Хмельницькому

1219

Центр реабілітації для дітей з неврологічними порушеннями запрацював у Хмельницькому. Тут надають медико-соціальні послуги. Діткам із вродженою або набутою інвалідністю допомагатимуть не лише покращити стан здоров’я, а й навчатимуть самостійно про себе піклуватись. Для цього запровадили ерготерапію.

Більше як півтори сотні дітей у Хмельницькому мають інвалідність, пов’язану із неврологічними порушеннями. І це лише офіційна цифра. Спеціалісти кажеть, таких діток набагато більше. Усі вони потребують особливого догляду, навчання та лікування. Саме для таких дітей у Хмельницькому розпочав свою роботу центр медико-соціальної реабілітації. Наразі тут триває перший заїзд і за перших три дні роботи у центрі вже 8 відвідувачів.

У центрі працює 11 спеціалістів. Для кожної дитини індивідуально розробляють програму занять залежно від діагнозу. Під час фізичної реабілітації з дітьми займаються лікувальною фізкультурою, механотерапією, проводять теплові процедури та масажі. Крім того, у центрі є костюм гравістат. Віндопомагає коректувати рухову і позову патології, психофізіологічні, інтелектуальні і логопедичні порушення.А ще у центрі використовують досить нову для України методику – ерготерапію.  Це реабілітація, що базується на розвитку, відновленні й підтримці функціональних можливостей людини, які необхідні для виконання значущих для неї дій.

У результаті занять з ерготерапії дитина повинна досягти максимальної самостійності у своїх діях — підвищити навички самообслуговування, стати більш соціально активною. Також у центрі з дітьми та батьками працює психолог. Є і соціальний працівник, який допомагає батькам.

Наразі в центрі реабілітацію проходять діти з самого Хмельницького. Та вже у наступному заїзді очікують малечу і з області. До слова, мешканці інших районів матимуть можливість протягом курсу реабілітації проживати у передмісті. Центр надає місця у своєрідному міні-готелі та послуги із транспортування дітей.  Аби потрапити до центру необхідно звернутись до управління соціального захисту за місцем проживання і отримати направлення до центру. Сам курс реабілітації безкоштовний.

" " " "