На Хмельниччині бухгалтер нарахував собі 140 тисяч гривень додаткової платні

Підприємливий заступник головбуха майже рік збільшував собі суми у платіжках

2212

На Хмельниччині завершено досудове розслідування за справою щодо незаконного привласнення грошей заступником головного бухгалтера одного з підприємств, йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Як з’ясувалось у ході слідства, підприємливий бухгалтер вніс до наказу про преміювання працівників підприємства зовсім не ту цифру, яка мала бути. Він суттєво завищив розмір своєї винагороди за сумлінну працю. Очевидно, вирішив, що його робота вартує вищої винагороди.

Крім того з’ясувалося, що це був не єдиний випадок таких зловживань із боку заступника головбуха. Такі маніпуляції із зарплатними відомостями він здійснював регулярно майже упродовж року. То зарплату собі підвищить, то аванс більший випише, то доплату призначить ще якусь, то видасть собі допомогу на оздоровлення. Таким чином, він незаконно привласнив  140 тисяч гривень.

Читайте також: На Хмельниччині молода жінка вбила 60-річного ювіляра: що вирішив суд

Одне слово, не обділяв посадовець себе грошима. Однак його махінації зрештою відкрилися, і тепер заступнику головбуха світить суд, а  за ним і казенний дім. Причому кримінальна стаття, яка зазначена в обвинувальному акті, не залишає йому права на свободу. Вона гарантує йому від 3 до 6 років перебування там, де він буде на повному державному забезпеченні.

" " " "