ДОРОГА СМЕРТЬ

406

Вслід за продуктами та комунальними послугами зросли і ціни на поховання. В зв’язку із пандемією Covid 19 кількість смертей збільшилась, тож послуги на захоронення стали більш затребуваними.

Яйця, олія, гречка уже здивували цінами. Неприємно дивують і платіжки. За останній тиждень здорожчав і долар. І якщо на продуктах можна зекономити, теплом у квартирі користуватись у борг, то коли у хату приходить смерть – розтрати неминучі.

В порівнянні із 2020 роком, у минулому кількість поховань збільшилось на тисячу. За рік міська ритуальна служба провела 2 957 похоронних процесій. У березні 2021 року  максимум за день працівники служби проводили 34 поховання.

Зекономити на похованні можна, адже є дорожчі та бюджетні варіанти домовин та обрядової продукції. Середня вартість домовини – 2 600 гривень, вартість кращої якості стартує від семи тисяч. Свої ціни за перевезення померлого у новому році перевізники підняли приблизно на 300 гривень.

У середньому поховання може обійтись у 7-8 тисяч гривень. На цю суму можна буде замовити домовину, ритуальну атрибутику та перевезення тіла.

Та при мінімальний зарплаті у 6 з половиною тисяч гривень поховання – задоволення не з дешевих. І це зараз, адже зростання цін у країні може вплинути і на вартість ритуальних послуг.

" " " "