ВАКЦИНАЦІЯ ДІТЕЙ

426

Процедуру щеплення дітей спростив Кабмін. Щоб вакцинуватися від ковіду тепер не потрібна довідка про інші щеплення. До прикладу, від кору чи краснухи. Аби вакцинуватися достатньо звернутися до будь-якого пункту щеплення.

Дітей від 12 років можна вакцинувати без рутинних щеплень. Раніше це була необхідна умова при вакцинації неповнолітніх. Тепер достатньо свідоцтва про народження для молодших, паспорта та ідентифікаційного коду для старших. А дітям 12-13 років ще й згода одного із батьків або опікуна.

Сама процедура щеплення нічим не відрізняється від вакцинації дорослих. Єдина відмінність,- дітям колять лише «Файзер». Через 21 день потрібно повторити процедуру.

Після другої дози вакцинації можна згенерувати  для дитини Ковід – сертифікат та отримати 1000 гривень. З повним переліком на що саме витратити гроші у Кабміні ще визначаються.

Міністерство охорони здоров’я дозволило вакцинацію дітей з осені минулого року. За цей час на Хмельниччині вакцинувалося майже 4 тисячі неповнолітніх. Після спрощення процедури медики очікують на активізацію щеплення дітей.

" " " "