Дошкільна освіта та інклюзія в Полонській громаді

893

Увага – найменшим. З часу створення Полонської громади там почали робити ставку на розвиток освіти. Для цього оптимізували мережу та підтримують довкілля. Садочки забезпечені усім необхідним. До послуг дітей з особливими освітніми потребами й інклюзивний центр. Як організована робота в дошкільних закладах?

В одному із дошкільних навчальних закладів Полонської ОТГ нині триває набір у групі. Попередньо садочок відвідуватиме 145 діток , тут є 8 вікових груп.

У грудні 2018 року тут відкрили дві додаткові групи. Сучасне наповнення, досвідчені педагоги допомагають у розвитку малечі. Для дітей з особливими освітніми потребами – спеціальні умови. У грудні 2018 року у громаді відкрили сучасний інклюзивно-ресурсний центр. Тут працює 7 педагогів, за майже два роки роботи установа лише розширює свої можливості.

На обліку у центрі стоїть 225 дітей. Обслуговують тут і  меленьких жителів Понінківської ОТГ. Залишки освітньої субвенції планують залучити для покращення матеріально-технічної бази закладу.

Сучасні тренажери та розвиваючі вправи допомагають на ранньому етапі виявити порушення в розвитку дитини. Хоча , як каже керівниця центру, повсякчас потрібно шукати нові підходи в роботі. А ідеї тутешніх педагогів підтримує громада.

У громаді з часу її створення розпочали облаштовувати і зовнішнє середовище для найменших.

Робота у цьому напрямку триває , кажуть в управлінні освіти.  Для нових проєктів залучають кошти, а діти зміцнюють здоров’я та розвиваються.

" " " "