Президент Володимир Зеленський відвідав Хмельниччину

863

Держава зацікавлена в атомній енергетиці. В рамках робочого візиту президент України Володимир Зеленський завітав на територію Хмельницької атомної електростанції. Там відбулася нарада із керівництвом та спілкування із енергетиками. Вони розповідали гаранту про перспективи добудови 3 та 4 атомних блоків.

Гарант на інспекції. 9 вересня Володимир Зеленський завітав на Хмельниччину. Одним із об’єктів, який відвідав президент, була Хмельницька атомна електростанція. Там відбулася нарада із керівництвом Держаного підприємства «Енергоатом». Вони поділилися своїми напрацюваннями, а саме перевагами для держави від будівництва 3 і 4 атомних блоків. Серед яких – 100 тисяч робочих місць, 14 мільярдів кВт додаткового виробництва та дохід майже у 10 мільярдів гривень на рік. Такий приріст обіцяють фахівці енергетики.  Тож, далі справа за підтримкою держави. Як зазначає гарант, проєкт складний і фінансування потрібно шукати. Тому дав розпорядження розробити Стратегію розвитку атомної енергетики з конкретними термінами.

Нині заоб’ємом виробництва електроенергії на атомних станціях України посідає 8 місце у світі та п’яте в Європі. Такі потужності забезпечують робочими місцями 450 тисяч людей. Відтак, і відповідні надходження до бюджету у вигляді податків – 17 мільярдів гривень на рік. Аби розвивати атомну енергетику, яка нині є найдешевшою для населення, необхідна добудова ще двох блоків. Говорили і про більш болючу тему – заборгованість, яка накопичувалася протягом 10 років.

Та поки говорити про реальні терміни початку будівництва ніхто не береться.

" " " "