Досягнення за рік. Обласні медики прозвітували за 2019.

625

 Нас з кожним роком меншає. В порівнянні із 2012-тим в області майже на третину зменшилася кількість новонароджених. У 2019-тому на світ з’явилося менше ніж десять тисяч маленьких подолян. Також в області близько вісімдесяти відсотків жителів підписали декларації із сімейними лікарями. Про це та інше розповіли лікарі краю на підсумковій колегії. 

 На сьогодні в області функціонує три десятки центрів первинної медико-санітарної допомоги. В їх підпорядкуванні близько двох з половиною сотень амбулаторій. У минулому році останніх значно побільшало в рамках медичної реформи. Якщо із приміщеннями для таких закладів проблем не має, то соб з персоналом поки біда.

 Протягом п’яти років хірурги області виконали шістдесят тисяч операцій. Спеціалісти кажуть, в майбутньому потрібно застосовувати малоінвазивні методи хірургії. У світі лапароскопічні операції займають сімдесят відсотків від всієї кількості.

 Близько вісімдесяти відсотків жителів краю вже підписали договори із сімейними лікарями. В основному хмельничани прилаштували до медиків своїх дітей, тоді як самі укладати угоди не поспішають. Не оминули під час засідання й питання покращення матеріально технічної бази у первинних закладах охорони здоров’я.

 

" " " "