Хмельницький визнали “найпрозорішим” містом нашої області

До десятки "найпрозоріших" міст України наш обласний центр поки не дотягнув, але впевнено просувається туди

1223

В Україні оприлюднили рейтинг прозорості ста найбільших міст нашої держави. Визначенням рейтингових показників  і підрахунком балів вже третій рік поспіль займається “Трансперенсі Інтернешнл Україна” – спеціально акредитована для цього компанія.

Сумарний рейтинг прозорості складається за чотирнадцятьма показниками і показує, наскільки вичерпно місцева влада інформує громадян про свою діяльність та наскільки доступні пересічним містянам інструменти для впливу на владу та управління містом.

На Хмельниччині найвищий рейтинг прозорості має обласний центр. Однак до десятки найпрозоріших міст він поки що не дотягнув. Так, у 2017 році він посів 14-у позицію, а в 2018 поступився двома сходинками, розташувавшись на 16-у місці. Зате за підсумкам минулого, 2019, року Хмельницький відвоював дві позиції та знову опинився на 14-у місці. Будемо сподіватись, що наступного року йому вдасться увірватися в першу десятку.

Читайте також: На пальному і шкідливих звичках місцеві бюджети Хмельниччини заробили непогану суму

Крім обласного центру, в цей рейтинг увійшли також ще шість міст Хмельниччини: Кам’янець-Подільський (55 місце), Дунаївці (56), Неішин (65), Славута(83), Старокостянтинів (89), Шепетівка (94).

" " " "