Довгі вихідні у 2021 році: Мінекономіки перенесе деякі робочі дні під час святкувань

Для комфортнішого святкування Різдва, Дня незалежності і Дня захисника України в Міністерстві економіки підготували проект перенесення робочих днів

1528

У 2021 році під час відзначення деяких державних свят українським громадянам заважатимуть декілька робочих днів, які, так би мовити, не вписуватимуться у загальну картину. У зв’язку з цим  Міністерство економіки України підготовило проект для їхнього перенесення. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

У наступному році такими святами стали Різдво, День незалежності і День захисника України. Таким чином, у ці дні на українців очікуватиме по чотири вихідні поспіль, після яких буде необхідно відробити перенесений робочий день у суботу.

Так, якщо Різдво у наступному році випадає на четвер, то без перенесення п’ятниця мала б стати робочим днем, після якої настало б ще два звичайні вихідні – субота і неділя. Очевидно, що такий спосіб використання робочого часу та часу відпочинку не зовсім раціональний і навіть для багатьох може стати доволі некомфортним. Тому прийнято рішення зробити п’ятницю 8 січня вихідним і відпрацювати її у суботу 16 січня.

Читайте також: Мінімалка – 5 тисяч: законопроект – вже у парламенті

Дещо інша ситуація зі святкуванням Дня незалежності. 24 серпня припадає на вівторок, тому понеділок 23 серпня теж зроблять вихідним, який буде відпрацьований у суботу 28 серпня.

Ну, і замикає нашу трійку День захисника України, в період святкування якого п’ятницю 15 жовтня буде перенесено на суботу 23 жовтня.

" " " "