Як патрульні пішоходів ловили?

800

Штраф у 51 гривню або роз’яснювальна робота. У Хмельницькому пройшов рейд «Пішохід». Для відпрацювання патрульні поліцейські обрали кілька локацій. Це – Проспект Миру, центр та зупинка поблизу міської лікарні. Саме ці місця, кажуть копи, – найбільш «рибні» на пішоходів-порушників.

І така ситуація в місті – не поодинока. Пішоходів-порушників, кажуть патрульні, вдосталь. Людей не лякають штрафи, хоча 51 гривня покарання – сума мізерна.Вони не думають про власну безпеку. Так саме нехтують життям та здоров’ям водіїв.

У місті, кажуть копи, є кілька «рибних»місць, де пішоходи нехтують правилами дорожнього руху. Найбільше порушень фіксують на Проспекті Миру, у центрі та на зупинці поблизу міської лікарні.

У всіх цих локаціях правоохоронці провели профілактичні рейди. Вкотре, кажуть копи, хочуть достукатися до свідомості пішоходів та показати альтернативу. Зазвичай, за кілька метрів від місця порушення є пішохідний чи підземний переходи, або рух регулює світлофор.

У протилежному випадку наслідки можуть бути непоправними. Так, з початку року вже є майже півсотні аварій, у яких постраждали пішоходи. Троє людей загинули на місці події.  Аби статистика не погіршувалася, патрульні закликають хмельничан бути уважними та обережними. Дорога помилок не пробачає.

" " " "