Другий раз в дистанційний клас! У Хмельницькому стартувало шкільне дистанційне навчання

547

Другий раз в дистанційний клас! З понеділка в Україні і в Хмельницькому стартувало дистанційне навчання. Нагадаємо, з 8 січня держава пішла на посилений карантин. Під забороною опинилися спортзали, магазини з непродовольчими товарами, речові ринки, ресторани, вищі навчальні заклади освіти і школи, окрім дитячих садочків. Обмеження діятимуть до 24 січня. Тим часом школи організовують дистанційний процес навчання. Чи вдалося врахувати усі недоліки весняної домашньої віддаленої освіти?

Другий раз в дистанційний клас! Одразу після різдвяних канікул – за парту. Щоправда, не шкільну, а віртуальну. В Україні стартувало дистанційне шкільне навчання. Син нашої телеведучої і журналістки Юлії Астафурової шестикласник Олексій погодився розказати і показати, як воно «гризти граніт науки» онлайн.

Діти працюють через навчальну платформу  Класс-рум. Олексій каже, що це зручніше, ніж у «Зумі». Однак, не краще за живе спілкування із однокласниками і вчителем.

Те, що живцем краще, погоджуються і вчителі. Однак, освітяни пояснюють, встигли підготуватися до другої хвилі «дистанційки» і намагалися максимально врахувати усі недоліки в організації навчального процесу онлайн. Найважче – усіх організувати – і дітей, і батьків.

А між уроками – перерви від 10 до 20 хвилин. Словом, майже як у школі, хіба що ти вдома. До речі, батьки позитивно відреагували на дистанційне навчання. Юлія Астафурова каже, звісно, контролювати процес потрібно, але й довіра – не зайва.

Дистанційне навчання триватиме до 24 січня. За цей час вчителі запланували не лишень начитки нових тем, а й, звісно, перевірки рівня знань. Для цього застосовуватимуть онлайнтестування. Тому, кажуть, усі заплановані контрольні і самостійні відбудуться за графіком.

" " " "