ДТП з порушником-втікачем: як шукають винного?

816

Втік, щоб не відповідати. Патрульні поліцейські розповіли, як шукають винуватців ДТП, які покинули місце пригоди. Якщо номерний знак порушника відомий – у поміч стають міністерські бази даних та система «Гарпун». Якщо ні – допомагають міські та приватні камери спостереження, свідчення очевидців та навіть дописи про допомогу у соціальних мережах. Скільки порушників-втікачів вдається розшукати, а скільки все ж уникають відповідальності ?

Ось ця ДТП трапилася 19-го вересня. Винуватець з місця події втік . Ця – 17-го вересня. Сценарій – той же . У Хмельницькому ситуацій, коли водій-порушник «киває п’ятами», вдосталь. Це – практично 15% від усіх автопригод.

Та це кермувальників-втікачів не лякає. У Хмельницькому практично щодня один водій таки покидає місце пригоди.

Як це вдалося зробити – покажемо далі. В управлінні патрульної поліції розшуком порушників-втікачів займається спеціальний відділ.

Тобто, якщо номерний знак порушника відомий – допомагають міністерські бази даних. В них є інформація і про авто, і про власника. У поміч стає і система «Гарпун».

Щоправда, не завжди номерний знак свідчить, що порушив його власник. За кермом міг бути не він, а інша людина. Якщо ж номерів взагалі немає – працівникам поліції допомагають міські камери спостереження або ж система «Безпечне місто».

А ще у нагоді стають камери спостереження ОСББ та приватних будівель. Особливо допомагають, кажуть патрульні, свідчення очевидців та навіть дописи про допомогу у соціальних мережах. Усе це у сукупності і визначає, наскільки швидко знайдуть втікача.

" " " "