День усиновлення відзначили у Хмельницькому

973

На жаль, далеко не у кожної дитини є сім’я: хтось не має її з самого народження, інші втрачають сім’ю в результаті нещасного випадку і опиняються в дитячому будинку. День усиновлення, який в Україні відзначають 30 вересня, покликаний нагадати всім людям про те, що чужих дітей не буває.

Проблема усиновлення в Україні, як і раніше, одна з ключових. В ідеальному світі чужих дітей бути не повинно. Але в реальному – тисячі дітей позбавлені батьківського піклування. Серед них є і сироти, і діти, залишені в дитячих будинках з тих чи інших причин здоровими батьками. На Хмельниччині дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування – 1789 чоловік, і лише 204 з них знаходяться у державних закладах. Всі решта в сімейних формах влаштування.

30 вересня, у день всиновлення, у Хмельницькому провели невеличку акцію, де дорослим розповідали – чому варто всиновлювати дітей, які є можливості та надавали необхідні консультації.

 На спеціальному стенді учасники акції залишили побажання дітям, які чекають на свою сім’ю, а також вітання усиновителям.  До слова, цьогоріч в області усиновлено 26 дітей громадянами України та семеро діток громадянами інших країн.

 

" " " "