Два роки на власну мрію. У Хмельницькому завершують будівництво інклюзивного майданчику

964

Дитячий майданчик – місце розваги для всієї родини. Зараз фактично кожен двір у місті оснащений гойдалками, гірками та пісочницями. Щоправда, вони незручні для дітей із особливими потребами. Аби таки дати можливість усім діткам в рівних умовах  розважатися, два роки тому у місцевих волонтерів виникла ідея збудувати перший в місті інклюзивний майданчик.

Яскраві, барвисті, а, головне, для всіх. У Хмельницькому завершують будівництво інклюзивного майданчика. Він розташований за адресоювулицяЗарічанська, 10/3. Нині ним опікується соціальний центр святого Миколая Чудотворця для дітей та молоді з особливими потребами благодійного фонду Карітас. Ідея його створення виникла ще два роки тому. Тоді і почали активісти збирати гроші. Нині основна частина робіт завершена, підрядники продовжують монтувати ігрові елементи.

Майданчик розділений на кілька ігрових зон. Кожна із них оснащена інклюзивними елементами зі зручним під’їздом, до прикладу – для дітей на візочках. У створення інклюзивного майданчику закладено значно більше, ніж звичайні розваги.

Вартість майданчику – понад один мільйон гривень. Фактично всю суму вдалося зібрати активістам Волонтерського лідерського руху. Ще 100 тисяч вдалося залучити завдяки написаному гранту. Цієї суми виставить для закупівлі гумового покриття.

Дитячий майданчик буде відкритий для усіх відвідувачів.

" " " "